E-mail
Veel gestelde vragen
91 koren gevonden:

Naam:HIGHER LEVEL
Email:riavandijkhorst@hotmail.com
Plaats:Kampen (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Higher level bestaat uit een groep zeer enthousiaste mensen, met een enorme passie voor God! Door de zang en muziek die zij maken wil Higher level laten zien wat het geloof voor hen betekent.
Website:http://higher-level.eu
Naam:interkerkelijk kinderkoor Hosanna
Email:astrid.vandijk@home.nl
Plaats:Vriezenveen (Overijssel)
Genre: Jeugdkoor
Omschrijving: Hosanna is een interkerkelijk kinderkoor uit Vriezenveen. We hebben ca. 20 leden zowel jongens als meisjes vanaf 6 jaar. We zijn niet zomaar een koor, want we hebben een doel nl. d.m.v. zang, dans en muziek het woord van God te brengen. We worden begeleid door dirigente Elise Klaasen uit Almelo en keyboard en drums. We werken regelmatig mee aan jeugddiensten of soortgelijke diensten. We zijn interkerkelijk en komen dus op verschillende plaatsen om te zingen.
Website:
Naam:Geref. jongerenkoor 'Carry the Light'
Email:carrytl@zonnet.nl
Plaats:Mariënberg e.o. (Overijssel)
Genre: Jongerenkoor
Omschrijving: Wij zijn een enthousiast jongerenkoor en hebben op dit moment ong. 35 leden. Een groot deel van ons repertoire bestaat uit Christelijke nummers (van up-tempo tot ballad). We repeteren iedere zaterdagavond onder leiding van onze dirigent Gerton Woudt vanaf 19.30 in 'de Uythof' in Mariënberg (stationsweg 3). Lijkt het je leuk een keer mee te komen zingen, dan ben je natuurlijk altijd welkom. Ook kun je natuurlijk gerust even een mailtje sturen als je meer informatie wilt.
Website:http://www.carry-the-light.tk
Naam:Arise Kampen
Email:info@arisekampen.nl
Plaats:Kampen (Overijssel)
Genre: Gemengd koor
Omschrijving: In de jaren zestig floreerde een Kinderkoor en Jeugdkoor onder leiding van Erna E. Kaper-Lischke. Later richtte zij het meisjeskoor Sweet Jubilance op. Na die succesvolle periode werd in 1974 gospelgroep Arise opgericht. Vanaf de oprichting is de leiding in handen van dirigent Wolfried Kaper en repetitor Jos Mulder. Na enkele jaren besloot Wolfried Kaper dat Arise toe was aan een volgende stap en begon het koor onder zijn deskundige leiding met het instuderen van het eerste klassieke werk. Vol spanning gaf Arise begin jaren tachtig in de Bovenkerk in Kampen een onvergetelijke uitvoering van de Markus Passion van Reinhard Kaiser. In de daaropvolgende jaren weerklonken prachtige grote werken in de Buiten- en Bovenkerk in Kampen, waaronder Bach’s Passionen, veelal begeleid door het Ensemble Conservatoire. Inmiddels zijn we dertig jaar verder en in die periode zijn zowel de leden als het repertoire flink gegroeid. Vele grote werken zijn uitgevoerd.
Website:http://www.arisekampen.nl
Naam:Inspiration
Email:tinetteling@orange.nl
Plaats:Boekelo (Overijssel)
Genre: Vrouwenkoor
Omschrijving: Inspiration is een zeer gedreven, enthousiast vrouwenkoor in Boekelo dat bestaat uit 35 leden.We zijn in 2004 opgericht. Onze doelstelling is heerlijk zingen met elkaar en om ons natuurlijk te uiten 1x per jaar een geweldig concert. Dit alles staat onder leiding van Han Schokker een zeer ervaren pianist en dirigent. Die al meerdere concerten op zijn naam heeft staan. Ons koor is gericht op een breed repertoire we zingen Musicals, Pop en Licht klassiek een kwaliteitsgericht koor,en super gezellig. Dus voor elk wat wils. Aanmelden kan bij tinetteling@orange.nl tel: 053-4308876 en Monique Lansink, lansi013@planet.nl tel: 053-4281566. We heten je van harte welkom.
Website:http://www.inspiration @live.nl
Naam:Sound of Joy
Email:info@soundofjoyhaarle.nl
Plaats:Haarle (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Gospelgroep Sound of Joy werd in Oktober 1972 in Haarle opgericht en bestaat uit 30 enthousiaste leden. Samen zingen zij in kerken, voor en geven van tijd tot tijd gelegenheidsconcerten o.a. met pasen en kerst. De muziekstijlen lopen uiteen van rock, blues, beats, pop tot negrospirituals. De muzikale begeleiding bestaat uit bas, slaggitaar, keyboard en drums.
Website:http://www.soundofjoyhaarle.nl
Naam:Holtens Mannenkoor
Email:boerendans@planet.nl
Plaats:Holten (Overijssel)
Genre: Mannenkoor
Omschrijving: Het Holtens Mannenkoor bestaat sinds 1976 en het telt momenteel 37 leden.Het repertoire dat zij zingen bevat zowel geestelijk als wereldlijke liederen.Het koor staat sinds 2005 onder leiding van de bekwame dirigent Henk Valk.Per jaar wordt er één concert of korenavond gegeven.Ook hebben zij al verschillende concerten in binnen en buitenland gegeven.Het koor kan nog wel wat nieuwe zangers gebruiken,U bent welkom op hun repetitieavond die gehouden word op dinsdagavond om 20.00 uur in de school de Regenboog te Holten.of U belt even naar het secretariaat tel.0548366467
Website:http//www.holtensmannenkoor.nl
Naam:Quo Vadis
Email:Edenanspoolder@hetnet.nl
Plaats:Nijverdal (Overijssel)
Genre: Jongerenkoor
Omschrijving: Jong-volwassenkoor van 40 leden. SATB.We bestaan in 2003 35 jaar. Muziek van licht naar pop. Sterke banden met plaatselijke RK kerk maar onafhankelijk in verdere ontplooiing. We kunnen wel een electrisch-gitarist gebruiken in het team van toetseniste, bassist, gitarist en drummer.
Website:http://
Naam:Gaandeweg
Email:gaandeweg@hetnet.nl
Plaats:Steenwijk (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: een "eigen-wijs" nederlandstalige groep die met hun eigengemaakte muziek en teksten een biezonder instrument is in God's creatieve Handen.haast niet uit te leggen welke stijl,kom maar gewoon luisteren of koop de cd's .bert,jan,adrie en inge vinden het echt geweldig om zo het evangelie door te mogen geven
Website:http://home.hetnet.nl/~i3490/index.html
Naam:Voices of Joy
Email:info@voicesofjoy.nl
Plaats:Oldenzaal (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Interkerkelijk gospelkoor Voices of Joy is begin 2001 opgericht in Oldenzaal. Het koor bestaat uit 88 zangers en zangeressen die vol enthousiasme de gospelmuziek ten gehore brengen.
Voices of Joy staat onder leiding van dirigent Horst Herrmann en pianiste Norma Edens en wordt begeleid door de eigen band, bestaande uit piano, slagwerk, bas, gitaar en keyboard. Voor meer informatie over Voices of Joy kunt u onze website raadplegen.
Website:http://www.voicesofjoy.nl
Naam:INPAJOKO
Email:info@inpajoko.com
Plaats:BORNE (Overijssel)
Genre: Jongerenkoor
Omschrijving: INPAJOKO is een interkerkelijk koor met een breed repertoire bestaande uit gospelsongs en liederen gestoeld op populaire muziek. Het koor bestaat uit ca. 45 enthousiaste leden en een hoogstaand combo dat de muzikale invulling verzorgt. INPAJOKO stelt zich al 40 jaar ten doel de boodschap op haar geheel eigen wijze te presenteren.
Website:http://www.inpajoko.com
Naam:Vocal Group Allure
Email:aknitert@xs4all.nl
Plaats:Enter (Overijssel)
Genre: Gemengd koor
Omschrijving: Vocal Groep Allure bestaat uit 8 personen SSAATTB 2 sopranen 3 alten 1 tenoren 1 bariton en 1 bas en wordt begeleid door Pinano en percussions. Lichte Jazz/ Close Harmony/ Pop/ modern klassiek.
Website:http://
Naam:Gospelkoor Onderweg
Email:onderweg@gospelkooronderweg.nl
Plaats:Almelo (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Gospelkoor Onderweg uit Almelo is in 1973 opgericht. André Bijleveld heeft de artistieke leiding in handen. Wij zingen Nederlandse gospel, black-gospel en praise-songs. Frits Gombert, dirigent van het eerste uur, leidde het Inter-Kerkelijk JongerenKoor Almelo, zoals Onderweg toen heette, tot 1986. Daarna zijn Jan Littooy, Bert Sierink en Edith von den Benken-Leferink, André Bijleveld voorgegaan.
Website:http://www.gospelkooronderweg.nl
Naam:Eternal Voices
Email:koosmariska.vels@orange.nl
Plaats:zwolle (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Wij zijn een interkerkelijk koor.Het koor staat onder leiding van Bert Bakker. Wij oefenen op vrijdagavond van 19:30 tot 21:00 op de a-plein 9 in koffiebar de fuik. Leeftijd vanaf 18 jaar.Lijkt het je leuk kom gerust want wij kunnen je gebruiken.Meer info bij koos en mariska vels. 038-4603204
Website:http://
Naam:Hardenberg Christelijk Mannenkoor
Email:info@hcmmk.nl
Plaats:Hardenberg (Overijssel)
Genre: Mannenkoor
Omschrijving: LIDMAATSCHAP: Kunt u zingen? Zing dan mee! Aansprekende en mooie muziek gaat HCM niet uit de weg en wij hopen natuurlijk dat er nog meer mannen zijn, die zich daartoe aangetrokken voelen. Stap daarom rustig eens een keer op de donderdagavond de Schakel bij de Höftekerk in Hardenberg binnen om eens te kijken en te luisteren naar één van onze repetities (van 19.45 tot 22.00 uur). Het enige wat wij van u vragen is dat u onze doelstellingen begrijpt en redelijk bij stem bent. U hoeft geen operazanger te zijn, maar een zekere mate van muzikaliteit is een pré.Om kwaliteit te waarborgen zullen adspirantleden toch een kleine stemtest moeten ondergaan. Wanneer dit goed verloopt kan hij definitief lid worden. Omdat wij graag klaar zijn voor de toekomst, zijn vooral jongere leden van harte welkom. Naast de zang is er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid. Dat gaan we al helemaal niet uit de weg.Probeer het ook eens! Word lid van het HCM!
Website:http://www.hcmmk.nl
Naam:Root7
Email:erjan@root7.nl
Plaats: (Overijssel)
Genre: Blackgospel
Omschrijving: De christelijke band Root7 bestaat momenteel uit 3 bandleden. Met de huidige bezetting (zang/gitaar, piano/zang & drum/zang) weet Root7 een eigen sound neer te zetten. De band is niet een koor op zich, maar doet o.a. dienst als begeleidingsband voor koren. (Bijvoorbeeld El-Shaddai uit Den Ham)
Website:http://www.root7.nl
Naam:Zanggroep Only One Way
Email:onlyoneway@uwnet.nl
Plaats:gramsbergen (Overijssel)
Genre: Gemengd koor
Omschrijving: zanggroep 11 personen incl. begeleiding: keyboard 2 gitaren. Repertoire nederlandstalig veelal eigen teksten op bekende muziek.
Website:http://
Naam:Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden Grafhorst
Email:bennievanlente@hotmail.com
Plaats:IJsselmuiden (Overijssel)
Genre: Mannenkoor
Omschrijving: www.hervormdmannenkoor.com
Website:http://www.hervormdmannenkoor.com
Naam:Samen op Weg
Email:webmaster@samenopweg.com
Plaats:Diffelen (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: "Samen op Weg" is een enthousiaste groep met een boodschap, die dankzij de vele optredens en een zestal cd's grote bekendheid geniet in de regio. "Samen op Weg" telt 27 leden en beschikt over een eigen geluids en lichtinstallatie een decor en een podium. Wij komen graag langs om op enthousiaste wijze een extra feestelijk tintje te geven aan uw eredienst. Daarnaast geven we ook regelmatig diverse soorten concerten. Allereerst is daar "The Young Messiah". Een uur lang genieten van de prachtige muziek van Händel in een modersn jasje. En dan is daar nog "Hold on, help is on the way", een miniconcert van een uur, opgebouwd uit inspirerende gospelsongs waarmee we samen met het publiek willen nadenken over de zin van het leven. Tijdens onze concerten, treden koor, solisten en muzikanten op in een sfeervol verlicht decor.
Website:http://www.samenopweg.com
Naam:Gospelkoor Onderweg
Email:onderweg@gospelkooronderweg.nl
Plaats:Almelo (Overijssel)
Genre: Blackgospel
Omschrijving: Het fundament van Onderweg is het uitdragen van ons geloof in tekst en muziek. Onderweg is er voor ieder die zich Christen voelt en dat wil delen met de wereld met Praise & Worship. Artistiek leider André Bijleveld geeft daar op inspirerende wijze vorm aan. Elk optreden opnieuw. Zoek je koor voor een jongerenbijeenkomst, een zangdienst, een trouwdienst of een ander evenement; neem dan even contact op met Alie van der Zwaag. Haar telefoonnummer vindt je op onze website. altijd op zoek naar het wonder in de wereld, de mensen, de dingen, de muziek...
Website:http://www.gospelkooronderweg.nl
Naam:Interkerkelijk koor Right Way
Email:debora.van.ooijen@kpnmail.nl
Plaats:Enschede (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Interkerkelijk koor Right Way bestaat nu ruim 25jaar en heeft als doel door middel van zang en muziek Gods woord te laten horen. We zingen vooral moderne liederen die naam van God groot maken. Dit kan zowel in ballads als up-tempo liederen Ter ere van ons 15jarig bestaan hebben we een uitwisselingsweekend gehad met een koor uit Zwitserland en hebben in Zwitserland een concert gegeven en tijdens de ochtenddienst gezongen. Om ons 25jarig bestaan luister bij te zetten hebben we naast het geven van een concert een cd opgenomen. We zijn een enthousiaste groep mensen die elke woensdagavond reperteren in de Ned. Ger. Kerk aan de Lassondersingel ( hoek Bleijdenstijnlaan). We beginnen om 20.oouur en eindigen om 21.45. Muziekanten zijn ook zeer welkom. De repetities staan onder leiding van onze zeer getalendeerde, enthousiaste dirigent Bertus van 'tFoort Voor vragen of boekingen kunt u terecht bij: Debora Nijssen, debora.van.ooijen@home.nl tel. 053-8511013
Website:www.ik-rightway.nl
Naam:Singers of Salvation
Email:hilde.vwilsum@home.nl
Plaats:Kampen (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Ons koor telt 45 enthousiaste leden. We zingen zowel nederlands- als engelstalige nummers en treden op tijdens kerkdiensten en andere bijeenkomsten. We zingen onder leiding van dirigent Jan Koopman en Wichert-Jan Koopman begeleidt ons op de piano. Tijdens optredens worden wij desgewenst mede begeleidt door basgitaar en drums. Wij repeteren elke maandagavond van 19.30- tot 21.30 uur in de Lemkerzaal van de Broederkerk te Kampen. Wilt u meer weten, of informatie wat betreft optredens, dan kunt u contact opnemen met Hilde van Wilsum, tel.nr: 06-15452514.
Website:http://www.singers-of-salvation.nl/
Naam:Interkerkelijk Gospel Koor Nooit Alleen
Email:lgberg@vizzavi.nl
Plaats:Hardenberg (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Gospel Koor Nooit Alleen bestaat uit ca 20 personen. We hebben zeer gevarieerd repertoir. De muziek komt van een keyboard.
Website:http://www.nooitalleen.nl
Naam:Jeudkoor Animato
Email:joost.ester@tiscali.nl
Plaats:Hardenberg (Overijssel)
Genre: Jeugdkoor
Omschrijving: Animato is een enthousiast jeugdkoor uit Hardenberg, Overijssel dat optreedt met keyboard en gitaar. De leeftijd van onze leden varieert van 6 t/m 21 jaar. We zingen voornamelijk Nederlandstalige Christelijke nummers, maar ook nummers van Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Kinderen voor Kinderen en K3. Naast het zingen, dansen we ook zeer regelmatig! Tijdens de repetities dansen we, maar ook tijdens de optredens hebben we bij sommige nummers dansjes/bewegingen. Meestal treden wij op tijdens kerkdiensten, maar we vinden het ook erg leuk om in bejaarden/verzorgings/ziekenhuizen en dergelijke te zingen! Ook hebben wij al eens opgetreden tijdens trouwdiensten! We vinden het erg leuk als we gevraagd worden om op te treden!
Website:http://jeugdkooranimato.tk
Naam:Gospelkoor Chanoeka
Email:i.kuiper@home.nl
Plaats:Hengelo (Overijssel)
Genre: Blackgospel
Omschrijving: Op onze website kun je alles lezen over dit swingende Gospelkoor uit Hengelo.
Website:http://www.chanoeka.tk
Naam:Looft den Heere
Email:jdehaan@solcon.nl
Plaats:Staphorst (Overijssel)
Genre: Gemengd koor
Omschrijving: 'Looft den Heere' te Staphorst, is een christelijk gemengd koor, dat bestaat uit zo'n 30 leden. Onze dirigent is Jan Groenendaal uit Woerden. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige liederen en zo af en toe worden er anderstalige liederen gezongen. Onze vaste repetitieavond is woensdagavond. We repeteren dan van 20.00u tot 22.00u, in het Dienstencentrum aan de Berkenlaan. Iedereen is welkom bij ons. Voor meer informatie, stuur een mailtje naar jdehaan@solcon.nl
Website:http://
Naam:Kamerkoor Montessera
Email:info@montessera.nl
Plaats:Enschede (Overijssel)
Genre: Kamerkoor
Omschrijving: Klassiek repertoire van middeleeuwen tot hedendaags. Een koor dat het beste uit zichzelf wil halen met een flinke dosis gezelligheid. En een borrel achteraf! Af en toe vindt er een uitwisseling met een koor elders in het land plaats.
Website:http://www.montessera.nl
Naam:Springtime
Email:inge@c-o-o-l.nl
Plaats:Den Ham (Overijssel)
Genre: Jeugdkoor
Omschrijving: Vlot tienerkoor. Zingt nederlandse en engelse gospelnummers. Verder danst het koor bij verschillende nummers. Voor al uw diensten en bijeenkomsten.
Website:http://
Naam:Akousate
Email:info@akousate.nl
Plaats:Dalfsen (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Akousate (hoort, luistert) is een interkerkelijk gospelkoor uit Dalfsen (Ov) en zingt inmiddels al zo'n 25 jaar. We bestaan uit circa 25 leden. Ons repertoire omvat Engels- en Nederlandstalige liederen waarbij we met piano begeleid worden. Onze dirigent is Bert Bootsma uit Zwolle. Hij heeft aan het conservatorium te Utrecht orgel gestudeerd.
Website:http://www.akousate.nl
Naam:GKM KOSIDERATA
Email:henk.a.tigelaar@xs4all.nl
Plaats:ENSCHEDE (Overijssel)
Genre: Mannenkoor
Omschrijving: Het "Gereformeerd Klein Mannenkoor KONSIDERATA" is zoals de naam al zegt een klein mannenkoor met momenteel 14 mannen We hebben een Russische dirgente Valeria Boermistrova. Onlangs nog opgetreden IN de Koepelkerk te Arnhem. We zingen geestelijk,klassieke, feestelijk en ook Russische muziek. We zoeken nog 1 of 2 tenoren.
Website:
Naam:Christelijk Mannenkoor Hengelo
Email:dj.kalma@gmail.com
Plaats:Hengelo (Overijssel)
Genre: Mannenkoor
Omschrijving: Het Christelijk Mannenkoor Hengelo (CMH) is in 1976 opgericht en telt momenteel ±60 leden, afkomstig uit diverse kerkgenootschappen. Het repertoire bestaat uit geestelijke en profane liederen. Er worden ook anderstalige stukken uitgevoerd, zowel met muzikale begeleiding als a capella. Jaarlijks wordt er medewerking verleend aan een kerkdienst in het SMT (Streekziekenhuis Midden Twente) het bejaardentehuis Het Woolde en in diverse kerken, waarbij ook een kerstnachtdienst aan de orde komt. Verder hebben we in ons meerjarenprogramma opgenomen: een kerstconcert, een passie-paaszangdienst, grensoverschrijdende regioconcerten en 3 mannenkorenconcerten in provinciaal verband.Het koor staat onder leiding van Jan Willem Docter.
Website:http://www.cmh-1976.nl/
Naam:spirit of life
Email:olijve@zonnet.nl
Plaats:kampen (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: spirit of life is een enthousiast koor. Momenteel zijn er ± 25 leden. Het koor gaat uit van de geref. kerk vrijg. in kampen. We zijn dringend op zoek naar mannen. We repeteren iedere donderdagavond o.l.v. Jan Bleijenburg. Lijkt het je leuk om lid te worden of om samen optetreden, stuur dan een mailtje.
Website:
Naam:zanggroep EL SHADDAI
Email:info@el-shaddaiwierden.nl
Plaats:Wierden (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Wij zijn een enthousiaste groep van 20 mensen, die met veel plezier samen zingen. Het doel van onze zanggroep is het evangelie uit te dragen en Gods naam groot te maken door zang en muziek. Het repertoire van onze zanggroep bestaat uit kerkelijke muziek, gospel, negrospirituals en moderne populaire liederen. Alles wel met een duidelijke boodschap. We zingen zowel Nederlands als Engelstalig.
Website:http://www.el-shaddaiwierden.nl
Naam:Gospelkoor Risja
Email:informatie@risja.nl
Plaats:Hengelo Ov (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Gospelkoor Risja bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste jongeren die op een eigentijdse manier het evangelie willen laten zien en horen aan anderen. We zingen onder begeleiding van een eigen band. Risja werkt mee in kerkdiensten, maar kan ook een avondvullend concert verzorgen, met veel multimedia spectacel. Op onze website kunt u meer informatie vinden over Risja.
Website:http://www.risja.nl
Naam:The Young Evergreens
Email:theyoungevergreens@hotmail.com
Plaats:Hengelo OV (Overijssel)
Genre: Gemengd koor
Omschrijving: The Young Evergreens is een gemengd koor dat zoals de naam al zegt evergreens ten gehore brengt. Nummers als Dreamer, Man in the Mirror, Don't stop, Beattles Revue, behoren tot ons repertoire. Voor overige informatie kijk naar onze website!
Website:http://www.theyoungevergreens.nl
Naam:Light-tunes
Email:lighttunes@hetnet.nl
Plaats:Steenwijk (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Wij zijn een groep van enthousiaste zangers en zangeressen met een driekoppig combo onder leiding van onze dirigente Melanie Brethouwer, die door het zingen van gospel, Gods evangelie uitdragen. Wij verlenen medewerking aan kerk-diensten en samenkomsten. Ook verzorgen wij complete diensten met overdenking, sketch, samenzang e.d. in de vorm van ons praise-programma. Ons repertoire bestaat uit zowel nederlandtalig als engelstalige liederen van een zeer gevarieerd genre
Website:in de maak
Naam:SlavischByzantijnsKoorZwolle
Email:slavischbyzantijnskoor@live.nl
Plaats:Zwolle (Overijssel)
Genre: Gemengd koor
Omschrijving: Het SlavischByzantijnsKoorZwolle is een gemengd koor en zingt kerkgezangen uit de Russisch/Byzantijnse ritus, en Russische en Oekraïense volksliederen.Treedt op in bijzondere kerkdiensten van alle gezindten. Concerteert op uitnodiging.Er wordt A capella gezongen.
Website:http://www.slavischbyzantijnskoorzwolle.nl
Naam:Power, Interkerkelijk Jongeren Koor
Email:nicogriffioen@hetnet.nl
Plaats:Wierden (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Opgericht: Maart 1986 Aantal leden: 23 Dirigent: Nico Griffioen Combo: Piano, drums, Hoogtepunten: Optredens met: Adrian Snell (The Passion), Nina Åstrom, Continental Singers, Margriet Eshuis. Musicals: The Victor, Licht, Esther (Bow Down), Josef and the amazing technicolor dreamcoat, Hero. Black gospel event i.s.m. Edith Kastelijn.Musical Hero Power zingt met veel enthousiasme en kwaliteit. Het koor werkt regelmatig mee aan kerkdiensten, concerten e.d. Bel of mail gerust voor een afspraaknaar Maudy Schoonhoven tel: 06-51103029. Mail: tijhofmm@home.nl
Website:http://www.ijk.power
Naam:Soul & Gospel Choir Sing with Spirit
Email:info@singwithspirit.nl
Plaats:Borne (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Een superswingend koor bestaande uit 20 zangers/zangeressen, een professionele band en een dirigent, dat naast soul en gospel ook Ballads en Pop brengt op hoog niveau!
Website:http://www.singwithspirit.nl
Naam:Praise the Lord
Email:gospelgroep@hotmail.com
Plaats:wanneperveen (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Praise the Lord bestaat al meer dan 25 jaar. Zij bestaan uit 18 zangers en zangeressen. We zingen nederlandstalige gospels van allerlei genres. We treden op met een orkestband.
Website:http://gospelgroep.tk
Naam:Good News
Email:anniemarsman@planet.nl
Plaats:Ommen (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Het koor is opgericht in 2001. Staat onder leiding van Bertil Niezink en repeteert iedere maandag50 om 19.30 uur in het Baken te Ommen. Het koor wordt gevormd door ongeveer 50 enthousiaste leden in de leeftijd van 16 tot 55 jaar. Muzikale begeleiding varieert van piano, slagwerk, saxofoon etc. Natuurlijk is er plaats voor bassen en tenoren!
Website:http://
Naam:Gospelkoor TODA
Email:arjenwytze@zonnet.nl
Plaats:Rijssen (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: TODA, een gospelkoor uit Rijssen dat bestaat uit 18 zangers en zangeressen en een combo van 5 leden, verleent op proffesionele wijze haar muzikale bijdrage aan kerk-, jeugd-, en trouwdiensten.
Website:http://www.toda.nl
Naam:Jongvolwassenen koor Buurse
Email:denhaimer@wolmail.nl
Plaats:Buurse (Overijssel)
Genre: Vrouwenkoor
Omschrijving: Leeftijd van 18 tot en met 45 jaar. Repetitie donderdagavond repertoir: pop, religieus, gospel, nederlands, engels
Website:
Naam:gospelkoor 'Response'
Email:j.bredewold@wxs.nl
Plaats:Zwolle (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Weerklank/antwoord op Gods blijde boodschap! We zijn een enthousiast koor van +/- 40 leden o.l.v. dirigent Bert Bootsma. Volgend jaar bestaan we 15 jaar! Op donderdag van 20:00 tot 22:00 uur repeteren we in de Koningskerk te Zwolle-Zuid. We zingen zowel Engelstalig als Nederlands talige nummers. Waaronder nummers van Oslo gospel choir, opwekking, enz. We streven ernaar om per seizoen minimaal 5 keer op te treden! Dit kan zijn in kerkdiensten en/of in concertvorm. Onze eerste cd heet "Celebration" (2001) en we hopen volgend jaar weer een cd te maken. We zijn te horen geweest op de radio met "licht op jongerenkoren" en hebben we meegewerkt - samen met nog drie andere koren - aan tv opname EO "licht op jongeren koren" o.l.v Remco Hakkert, Verder staan we open voor nieuwe uitdagingen en ideeën!Dus neem gerust contact met ons op of kijk op www.gospelkoor-response.nl voor meer info! contactpersoon: Christine Mulder (christine@otan.nl of
Website:http://www.gospelkoor-response.nl
Naam:Living Stones
Email:LivingStones@xs4all.nl
Plaats:Kampen (Overijssel)
Genre: Gemengd koor
Omschrijving: Wij zijn een gemengd christelijk zangkoor, dat is opgericht in 1997 en dat bestaat uit ca. 15 jonge en iets minder jonge zangers en zangeressen, die met elkaar zingen en muziek maken. Ons repertoire bestaat uit christelijke liederen. Er wordt voornamelijk nederlands en engels gezongen. Iedere maandagavond repeteren wij van 19:30 uur – 21:30 uur in het kerkgebouw van de Vrij Evangelische Gemeente, Boven Nieuwstraat 114 te Kampen. Wilt u lid worden van ons koor dan bent u van harte welkom om eens bij ons te komen kijken, luisteren of zelfs mee te zingen. Wij staan onder leiding van dirigent Titia van der Maat en worden op de piano begeleid door Marie IJzerman.
Website:http://www.livingstoneskampen.nl
Naam:LAUS DEO
Email:HENK.A.TIGELAAR@XS4ALL.NL
Plaats:ENSCHEDE (Overijssel)
Genre: Gemengd koor
Omschrijving: Gemengd koor, onlangs CD gemaakt en te bestellen. Repertoire is momenteel gospel,opera/operette,geestelijke muziek.
Website:http://go.to\lausdeo-enschede
Naam:Gospelzanggroep Kol-le-Aviv
Email:secretariaatkolleaviv@gmail.com
Plaats:Deventer (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Gospelzanggroep Kol-le-Aviv is een interkerkelijke zanggroep bestaande uit zo'n 20 zangers en zangeressen uit Deventer en omstreken. Tijdens optredens worden we begeleid door piano, drum en dwarsfluit. Lees meer informatie over ons koor op onze website.
Website:http://www.kolleaviv.nl
Naam:Anthem, koor voor kerkmuziek
Email:info@anthem.nl
Plaats:Zwolle (Overijssel)
Genre: Gemengd koor
Omschrijving: Ooit (in 1979) begonnen als jongerenkoor. Nu een koor gespecialiseerd in kerkmuziek (en vooral de Engelse). Zo'n 35 leden werken enthousiast onder de leiding van Herman Weelink toe naar een aantal optredens. Hoogtepunt is ieder jaar het traditionele Festival of Lessons and Carols in de Peperbus te Zwolle.
Website:http://www.anthem.nl
Naam:Close Timbre
Email:ellen.franke@home.nl
Plaats:Borne (Overijssel)
Genre: Kamerkoor
Omschrijving: Oprichting 002, aantal leden 9pers. Wij zijn een vrouwenkoor. Doelstelling, beheersing van de zangkunst.Repertoire, renaissance tot modern.Wij kunnen nog serieuse leden gebruiken die zingen met plezier,hoog in het vaandel hebben staan.alles staat onder leiding van een gedreven/ervaren vocale dirigent, die ook de zangers de gelegenheid geven om onder haar leiding doormiddels van zanglessen de zangkunst te bevorderen. Wij repeteren op maandagavond van 20.00 uur/22.00 uur,in het Woolde(verzorgings huis)te Hengelo.
Website:
Naam:One Spirit
Email:nfokkens@zonnet.nl
Plaats:Zwolle (Westenholte) (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Gospelkoor "One Spirit" staat onder leiding van Jurry Vrieswijk en heeft 25 leden. Een koor met spirit, muzikaliteit en enthousiasme! Vooral mannen, maar ook vrouwen zijn van harte welkom! We repeteren op de woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in de Stinskerk te Westenholte. Kijk voor meer informatie op de website.
Website:http://www.onespirit.nl
Naam:God's Voices
Email:info@godsvoices.nl
Plaats:Westerhaar (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Enthousiaste groep mensen die vol liefde en geloofsovertuiging God's evangelie d.m.v. zang en muziek ten gehore brengt.
Website:http://www.godsvoices.nl
Naam:Gospelkoor Testimony
Email:gospelkoortestimony@gmail.com
Plaats:Zwolle (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Wij zijn een enthousiast jongerenkoor (16 t/m 40 jaar) en ons doel is om door zingen en muziek anderen van Gods liefde te vertellen. We worden begeleid door een combo. We repeteren in de Zuiderhof in Zwolle. Houd jij van zingen, kun jij dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 dan ben je van harte welkom. We houden ook regelmatig een open repetitieavond. Voor overige informatie kun je natuurlijk ook mailen naar gospelkoortestimony@gmail.com
Website:www.testimony.nl
Naam:Interkerkelijk gospelkoor Reach Out
Email:info@reachoutwierden.nl
Plaats:Wierden (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Interkerkelijk Gospelkoor Reach Out uit Wierden (opgericht in 1993) is een enthousiaste club van zo’n 45 zangers en zangeressen. Door middel van het zingen van (met name) Gospelsongs willen we uiting geven aan ons geloof. Op deze manier proberen we anderen tot inspiratie te zijn. Onze gezamenlijke passie voor zingen maakt elk optreden tot iets bijzonders. Een feestje! We treden veel op in jeugd- zang- en evangelisatiediensten, zowel in de regio als daarbuiten. Tijdens de optredens worden we begeleid door ons eigen vaste combo bestaande uit een pianist, bassist, drummer en fluitiste. De algehele leiding is in handen van onze dirigent, Nico Griffioen.
Website:http://www.reachoutwierden.nl
Naam:Christelijk Mannenkoor Glanerbrug
Email:cmg@cmg-glanerbrug.nl
Plaats:Enschede (Overijssel)
Genre: Mannenkoor
Omschrijving: Het Christelijk Mannenkoor Glanerbrug werd opgericht op 27 januari 1951 in Glanerbrug (Gemeente Enschede). Dit dorp, dat vanwege het grote aantal verenigingen op muziekgebied ook wel het muzikaalste dorp van Nederland wordt genoemd, ligt aan de Duitse grens. Het koor telt ongeveer 60 leden en kent een algemeen christelijke grondslag waarin mensen uit diverse geloofsrichtingen zich thuisvoelen. Al jaren is het koor een graag geziene gast in kerkdiensten, charitatieve instellingen en bij concerten van andere verenigingen. De laatste jaren wordt de agenda steeds voller en zijn 10 - 15 optredens per jaar geen uitzondering.
Website:http://www.cmg-glanerbrug.nl
Naam:Interkerkelijke Kinderkoor Children of Praise
Email:annitadokter@home.nl
Plaats:IJsselmuiden (Overijssel)
Genre: Jeugdkoor
Omschrijving: Wij zijn een enthousiast kinderkoor en bestaan sinds oktober 2005. Wij zingen in kerkdiensten en tehuizen. Het repertoire bestaat uit opwekkingsliederen. We hebben een eigen combo
Website:binnenkort beschikbaar
Naam:Living Water
Email:info@livingwater.nl
Plaats:Genemuiden (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Living Water is een gospelgroep van plm. 75 personen. De groep is in 1987 ontstaan als koor vanuit de Gereformeerde Kerk te Genemuiden om mee te werken aan een dienst in de eigen kerk. De leden kregen de smaak te pakkenen besloten om verder te gaan. In het begin van het bestaan van Living Water werden er hoofdzakelijk Nederlandstalige nummers gezongen.
Website:http://livingwater.nl
Naam:Gospelkoor Vision
Email:webmaster@gospelkoorvision.nl
Plaats:Vriezenveen (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Vision is op 16 februari 1983 opgericht en bestaat uit ca. 35 enthousiaste leden. Vision is een naam die goed bij ons past. Wij dragen als koor namelijk een duidelijke visie uit: de Liefde van God door zijn Zoon Jezus Christus aan deze wereld geopenbaard. Ons koor is vierstemmig, en we zingen zowel Engels- als Nederlandstalig.
Website:http://www.gospelkoorvision.nl
Naam:MisSion Gospelkoor
Email:info@missionmusic.nl
Plaats:Kampen (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: MisSion is een nieuw gospelkoor uit Kampen onder leiding van gospelzanger/spreker Martin Brand. We getuigen met eigentijdse nummers over Gods liefde voor mensen en onze bewondering voor Hem! MisSion is een dynamische groep van veertig hele gewone christenen met allerlei verschillende kerkelijke achtergronden. Op dit moment kunnen zangers en zangeressen in drie stemgroepen (sopraan, alt, tenor) zich opgeven voor het koor. We vinden het belangrijk dat je muzikaal in staat bent om straks mee te komen met het koor. Enige zangervaring, goed ritmegevoel, geschikte stemkleur maar ook expressie en een positieve werkhouding zijn de minimale vereisten voor MisSion. Interesse? Kijk op www.missionmusic.nl
Website:http://www.missionmusic.nl
Naam:Kurios
Email:inge@c-o-o-l.nl
Plaats:Daarle (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Vlot nederlandstalig gospelkoor. Bestaande uit mannen en vrouwen. +- 20 personen. Bestaat ruim twintig jaar! Optredens in diensten en andere feesten/bijeenkomsten.
Website:http://
Naam:gospelkoor Connect!
Email:h.vanhulsentop@hetnet.nl
Plaats:IJsselmuiden (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Connect! bestaat sinds 2011 en is ontstaan uit Eternal Gospel. De naam Connect! is niet zomaar uitgekozen. Door onze muziek zijn wij als groep met elkaar verbonden, maar nog belangrijker, we zijn met Jezus verbonden. De woorden enthousiasme, nieuw, jong, kwaliteit, hard werken, gezelligheid en uitdaging zijn op Connect! van toepassing. Dit alles met onze super gemotiveerde dirigent Wichert-Jan Koopman.
Website:http://www.gospelkoorconnect.nl
Naam:Chr. Regionaal Koor VOICES
Email:crkvoices@hetnet.nl
Plaats:Kampen (Overijssel)
Genre: Gemengd koor
Omschrijving: Voices (opgericht in september 2001)is een regionaal koor met ruim honderd jonge leden uit de wijde omgeving rondom Kampen & IJsselmuiden. De leden komen ondermeer uit Zwolle, Meppel, Genemuiden, Emnmeloord, Hasselt, Wilsum, Dronten, Nijkerk, Barneveld e.a. O.l.v. de bekende dirigent Jan Quintus Zwart zingt men veelal nieuw repertoire, premieres uit de USA of speciaal in opdracht geschreven. Naast reguliere repetities ook stemvorming door zagpedage Marjo van Someren en verder ook workshops, groepsrepetities concerten in Nederland, radio en tv optredens e.d. Kortom een koor voor zangers en zangerssen die iets meer willen. Repetities elke dinsdagavond in kerkelijk centrum DE HOEKSTEEN in IJsselmuiden van 19.45 tot 22.00 uur. Voor meer info tel. 038-3327029
Website:http://crkvoices.nl
Naam:Black Gospelkoor Benediction
Email:rbdejong@benediction.nl
Plaats:Enschede (Overijssel)
Genre: Blackgospel
Omschrijving: Gospelkoor Benediction behoeft nauwelijks introductie. Het koor heeft enthousiaste leden die in zalen, kerken, feesttenten en de openlucht Black Gospelmuziek brengen. Het ultieme doel van Benediction is verspreiding van Gods Evangelie en dat de leden van de groep daarbij enorm veel plezier uitstralen, is mooi meegenomen.
Website:http://www.benediction.nl
Naam:Hakiko
Email:ingemollenhorst@hotmail.com
Plaats:Den Ham (Overijssel)
Genre: Jeugdkoor
Omschrijving: Hakiko; Hammer Kinder Koor. Hallo. Wij zijn een enthousiast kinderkoor. We zingen uit volle borst liedjes over Jezus. Ook hebben we leuke bewegingen. Ik hoop u snel te zien. Doei.
Website:http://
Naam:PenLight Vocaal Ensemble Kampen
Email:kkanis@vanegmondbv.nl
Plaats:Kampen (Overijssel)
Genre: Kamerkoor
Omschrijving: PenLight Vocaal Ensemble treedt al 9 jaar op als dubbelkwartet en is bekend om haar bezieling, uitstraling en volume en door o.m. het vertolken van ca 70 songs van Tom Parker and "The New London Chorale". Naast deze songs worden ook intern.songs van klassieke en moderne componisten gezongen.Van het "Ave Verum" van Mozart tot aan "Blowin in the wind" van Bob Dylan en van het "Ave Maria" van Franz Schubert tot aan "That's what friends are for" van Burt Bacharach, maar vooral songs als "Lead me Lord" of "the Lords Prayer", en o.a."Kumbaya" etc. Het zijn altijd songs waar een boodschap in te vinden is.Dit was een kleine greep uit de meer dan 100 songs van het repertoire van PenLight. Jaarlijks werkt PenLight mee aan aan ca 20 kerkdiensten, huwelijksinzegeningen, bij diners,etc. PenLight zingt akoestisch en wordt begeleid bij een akoestische piano.
Website:http://www.penlight.nl
Naam:Koor Groot Colmschate
Email:postmaster@koorgrootcolmschate.nl
Plaats:Deventer (Overijssel)
Genre: Gemengd koor
Omschrijving: Het Koor Groot Colmschate is hét popkoor uit Deventer.
Website:http://www.koorgrootcolmschate.nl
Naam:SlavischKoor Zwolle
Email:info@slavischkoorzwolle.nl
Plaats:Zwolle (Overijssel)
Genre: Gemengd koor
Omschrijving: Het Slavisch Koor Zwolle is gemengd en heeft als doel vanuit Slavisch cultuurpatroon en traditie koorzang te beoefenen. Zingt oud Slavische Kerkgezangen uit de Russisch en Byzantijnse ritus, en Russische volksliederen. Treedt op in bijzondere kerkdiensten van alle gezindten. Geeft concerten en concerteert op uitnodiging. Er wordt A capella gezongen.
Website:http://www.slavischkoorzwolle.nl
Naam:Agapè
Email:lokberg@wanadoo.nl
Plaats:St.Jansklooster- kadoelen (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Wij zijn als koor gestart in september 2003. de naam betekend: "GODS Liefde"" We hebben op dit moment 25 leden,waaronder 3 mannen. wij zingen 3/4 nederlands- talig, en 1/4 engels. we proberen vlotte nummers te zingen. We oefenen elke donderdag avond van 20.00-22.00 in het gebouw van onze kerk, Bergkampen 45 in St.Jansklooster- kadoelen.
Website:
Naam:Living Kids
Email:livingkids@planet.nl
Plaats:Genemuiden (Overijssel)
Genre: Jeugdkoor
Omschrijving: Kinderkoor Living Kids
Website:http://www.muziekonderwijszwartewaterland.nl/livingkids
Naam:Euphonion Singers
Email:info@euphonionsingers.nl
Plaats:Wilsum (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: De Euphonion Singers zijn een uniek vijf stemmig koor met circa 90 leden waarmee in wisselende samenstellingen kan worden opgetreden. Deze koorleden komen uit de wijde omstreken van Wilsum, hebben diverse leeftijden en verschillende levensovertuigingen. Vanaf het allereerste begin, het koor is opgericht in 1971, staan de Euphonion Singers onder leiding van Anton Jansma. Hij geeft het koor een breed repertoire mee dat varieert van licht klassiek, a-capella tot rock- achtige gospelsongs, dit alles in een eigen jasje gestoken. Daartussenin een breed scala van andere muziekstijlen. In het koor zingen ook een aantal ( getalenteerde) solisten. De begeleiding wordt gedaan door een band, maar ook andere vormen van begeleiding komen voor. Zo trad het koor enkele keren op met fanfare en harmonieverenigingen. De Euphonion Singers kunnen zo altijd weer een zeer gevarieerd programma bieden dat aangepast kan worden aan de wens van de organisatie van optredens, welke variëren van kerkdiensten, bruiloften, kerstmarkten tot avondvullende concerten op diverse locaties. In de afgelopen jaren heeft het koor nationale en internationale bekendheid gekregen. Met name in Duitsland heeft het koor naam opgebouwd. Zo zijn de Euphonion Singers al een aantal keren te horen geweest tijdens de Evangelische Kirchentagen, onder andere in Berlijn en Hamburg. Twee jaar geleden heeft het koor kennis gemaakt met de Kamper partnerstad Soest. Tijdens deze optredens zijn er nieuwe boekingen binnengekomen uit o.a. Iserlohn en wederom Soest. Ook voor de media zijn de Euphonion Singers geen onbekende. Meerdere malen was het koor op de Nederlandse radio en televisie te zien en te horen. Voorbeelden hiervan zijn de uitzendingen van het radioprogramma Licht op jongerenkoren van de Evangelische Omroep en de tv optredens voor de NCRV in het muziekprogramma C-Majeur, waarin o.a. voor de toenmalige Nederlandse minister van Verkeer en Water Mevrouw A. Jorritsma en Tineke Verburg gezongen is. Het koor heeft een aantal geluidsdragers op haar naam staan. Recente Cd’s zijn "A new world coming" en "Don’t give it up". Uniek aan deze Cd’s is dat ze geheel in eigen beheer, in eigen studio, zijn opgenomen en afgemixed door koorleden. Sinds december 2000 is ook de Kerst CD "Holy Night" verkrijgbaar.
Website:http://www.euphonionsingers.nl
Naam:Christelijk Mannenkoor Vriezenveen
Email:japape@home.nl
Plaats:VRIEZENVEEN (Overijssel)
Genre: Mannenkoor
Omschrijving: Het CMK heeft in de loop der jaren zijn faam opgebouwd in binnen- en buitenland. Naast de concerten in Vriezenveen, treedt het koor regelmatig op in de Euregio,in kerkdiensten en bejaardencentra maar ook voor (bonds)concerten en samen met koren waarmee het CMK-Vriezenveen vriendschapsbanden onderhoud. Vanaf 1975 heeft het koor internationale kontakten. In 1992 en 2005 heeft het koor opgetreden in St. Petersburg o.a. in de Lutherse kerk en de Finse kerk en in het gemeenschapscentrum in Lomonosov. Ook werden daar de Hermitage, Puskin, en de Peterhof bezocht en werd er een stadsrondrit gemaakt. Tevens heeft het koor opgetreden in Engeland, Tsjechie, Hongarije en Duitsland
Website:http://www.cmkvriezenveen.nl
Naam:Gospelgroep Godiva
Email:lammysloetjes@freeler.nl
Plaats:Lutten (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Onze groep bestaat uit zo'n 38 leden. De muzikale begeleiding bestaat uit elektrische piano en keyboard, gitaar, dwarsfluit en altblokfluit. Wij zingen voornamelijk nederlandstalige gospels, Opwekking, kerstliederen ballads,luisterliedjes en up tempo gospels. Af en toe zingt de groep een Engelstalig lied. Twee jaar geleden is de eerste cd van Godiva uitgekomen met de titel: "Levend Water" Regelmatig verlenen wij onze medewerking aan: jeugd,evangelisatie,zang, openluchtdiensten en vieringen. De leiding van Godiva is in handen van dirigent en pianist Herman Boerman.
Website:www.gospelgroepgodiva.tk
Naam:Gospelgroep Ichthus
Email:nannie@gospelgroepichthus.nl
Plaats:Nijverdal (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Door middel van zang en muziek willen de leden van Ichthus zoveel mogelijk mensen deelgenoot maken van de liefde van God. Elk mens heeft bepaalde eigen voorkeur voor muziek. Je bereikt mensen het makkelijkst in hun eigen (muzikale) taal. Daarom kent het repertoire van Ichthus vele verschillende stijlen. Zo kan ieder-een op zijn/haar manier geraakt worden door de liefde van God. Ichthus heeft haar wortels bij de Vrij evangelische Gemeente in Nijverdal. De groep is opgericht in 1987 en staat onder muzikale leiding van Frank den Bakker.Ichthus werkt graag mee aan verschillende erediensten, verleent haar medewerking bij diverse evenementen en organiseert van tijd tot tijd enthousiaste concerten.
Website:http://www.gospelgroepichthus.nl
Naam:Inspiration Singers and Band
Email:info@inspirationsingers.nl
Plaats:IJsselmuiden (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Bezoek eens onze website. Lees over ons koor, de leden en ons repertoire. En luister naar fragmenten van onze nieuwe CD Prayer for Peace
Website:http://www.inspirationsingers.nl
Naam:Rejoice
Email:m.braal@solcon.nl
Plaats:Holten (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Wij zijn een klein enthousiast koor van 20 leden. Meestal zingen we engelstalige gospels,maar we hebben ook een klein nederlands repertoire.We oefenen elke dinsdagavond van 20.15-22.00 in de Diessenplas te Holten. We zijn dringend op zoek naar sopranen en net als zo veel andere koren mannen!!
Website:http://www.rejoiceholten.nl
Naam:Singers of the Light
Email:olga.booy@hetnet.nl
Plaats:zwartsluis (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: We zijn een koor dat bestaat uit 30 leden. We zingen voornamelijk tijdens kerkdiensten,maar staan open voor andere diensten.Ons repertoire bestaat uit nederlands en engels talig.
Website:
Naam:kjdjvbn
Email:zsesni@naodhk.com
Plaats:vZTGAIpWZctIaniuYOv (Overijssel)
Genre: Kamerkoor
Omschrijving: WSzx0w tvhaexvthehx, [url=http://dczsbwzywfzz.com/]dczsbwzywfzz[/url], [link=http://ubvyelgggwtd.com/]ubvyelgggwtd[/link], http://bfuflstbbggq.com/
Website:http://pupkvzzoucse.com/
Naam:Praise the Lord
Email:Info@praisethelord.nl
Plaats:Notter (Overijssel)
Genre: Jongerenkoor
Omschrijving: Een enthousiast jongerenkoor o.l.v Jan Quintes Zwart. repetitie: elke maandagavond om 18:30 in gebouw Irene Klokkendijk te notter.
Website:http://www.praisethelord.nl
Naam:Vocaal Ensemble Novem
Email:vocaalensemblenovem@hotmail.com
Plaats:Kampen (Overijssel)
Genre: Gemengd koor
Omschrijving: Vocaal Ensemble Novem is een gemengd dubbelkwartet o.l.v. dirigent Wim Verweij. We zingen een breed repertoire aan muziek, van o.a. licht klassiek tot gospelsongs; engels- en nederlandstalig. We verlenen onze medewerking aan o.a. kerkdiensten, concerten e.d.
Website:http://
Naam:For You Too
Email:jenbgeerling@home.nl
Plaats:Enter. (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Meer dan ooit is het nodig het Evangelie, door middel van liederen met een duidelijke boodschap, uit te dragen. In deze tijd van verharding en verkilling hopen we mensen te mogen raken met het Woord van God. Ook voor u/jou (For You Too) heeft onze Heer een grote prijs betaald. Hij nam de straf voor ons en dacht aan ons …. Meer dan ooit! En daarom is het van grote waarde te weten wie God is. Wij hopen daarom via onze, voornamelijk Nederlandstalige en ook wel Engelstalige(uitzondering), liederen uw harten te mogen vervullen met het Woord van God! Wij zijn nu zo'n 8 jaar als groep actief, en in de loop der jaren hebben we toch wel de nodige veranderingen ondergaan. Zo zijn we begonnen met heus combo en dat heeft plaats moeten maken voor de M.D.speler. Het grootste gedeelte van de muziek wordt door een van onze leden gemaakt en op M.D. gezet en daarnaast hebben we begeleiding van een gitaar, basgitaar, percussie e.d. Het evangelie uitdragen in het nederlands, dat is verstaanbaar
Website:http://gospelgroepforyoutoo.nl
Naam:Confession 4 Life
Email:gerben_van_den_akker@hotmail.com
Plaats:Vroomshoop (Overijssel)
Genre: Jeugdkoor
Omschrijving:
Website:
Naam:Eternal Joy
Email:eternaljoyrijssen@gmail.com
Plaats:Rijssen (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Eternal Joy is een gospelkoor uit Rijssen. Het koor bestaat sinds 15 januari 1998 en heeft ongeveer 25 enthousiaste leden. Elke woensdagavond komen we samen in de Hoeksteen om te repeteren en elkaar te ontmoeten want gezelligheid staat hoog in ons vaandel. Eternal Joy bestaat uit jonge mensen die geloven in Jezus Christus onze Heiland en Zaligmaker. Dat geloof willen we uitdragen door het zingen van vooral Opwekkingsliederen en Gospels in het Nederlands en in het Engels. Wat is onze missie? Zingend het Evangelie uitdragen en mensen inwinnen voor de liefde van Christus. Eternal Joy betekent: Eeuwige vreugde, geen begin en geen einde. Op het moment zijn (ook) bij ons de mannen in een grote minderheid. Woon je in de omgeving en houd je van zingen? Kom eens langs als je durft! Voor meer info: zie onze website: http://www.gospelkoor-eternaljoy-rijssen.nl
Website:http://www.gospelkoor-eternaljoy-rijssen.nl
Naam:Pursang
Email:anja_koedijk@hotmail.com
Plaats:Rijssen (Overijssel)
Genre: Gemengd koor
Omschrijving: Pursang - een gemengd koor met ambitie. Het koor bestaat uit plusminus 35 leden, verdeeld over 4 stemgroepen. Het repertoire van Pursang is breed, het varieert van licht klassiek tot popballads en van musicals tot populaire muziek.
Website:http://www.pursang-rijssen.nl
Naam:D-Light
Email:gerrit_dekker@hotmail.com
Plaats:Zwolle (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Op za. 2 oktober 2004 is gospelchoir D-Light van start gegaan in Zwolle. De oprichting van dit nieuwe, semi-professionele gospelchoir is een initiatief van stichting ADAM MUSIC PRODUCTIONS. Deze stichting en daarmee ook D-Light heeft als doel d.m.v. muzikaal-kunstzinnige middelen te getuigen van God, van Zijn Liefde voor ons. Wil je auditie doen, wil je meer informatie, heb je vragen, bel/mail dan naar: Gerrit Dekker, 0341 424590 of 06 41284058 in Harderwijk, gerrit_dekker@hotmail.com
Website:http://www.adammusicproductions.nl
Naam:IJssellands Politie Mannenkoor
Email:info@politiemannenkoorzwolle.nl
Plaats:Zwolle (Overijssel)
Genre: Mannenkoor
Omschrijving: Het koor is op 8 oktober 1980 in Zwolle begonnen als het Zwols Politie Mannenkoor. I.v.m. reorganisatie van de politie is de naam in 1998 veranderd in IJssellands Politie Mannenkoor. Vanaf de oprichting is Riekus Hamberg dirigent van het koor dat thans uit 29 leden bestaat. Wij treden in gala-uniform op in kerken, theaters, dorpshuizen, bejaarden- en andere tehuizen. Ook in muziektenten, op pleinen ed. Eigenlijk maakt het ons niet uit waar we zingen. Het repertoire is veelzijdig en bestaat hoofdzakelijk uit licht klassiek tot over het algemeen gemakkelijk in het gehoor liggende muziek. Daarnaast is er een geestelijk repertoire, waaronder gospel en negro-spiritual. De bezoeken aan onze concerten zijn GRATIS. Er wordt alleen bij de uitgang een vrije gift gevraagd ter bestrijding van de onkosten (ivm. huur piano/concertruimte/betaling begeleiders en/of solisten/programma's enz.)
Website:http://www.politiemannenkoorzwolle.nl/home/
Naam:Gospelkoor Celebration
Email:info@GospelkoorCelebration.nl
Plaats:Hengelo (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Celebration is een oecumenisch gospelkoor bestaande uit een groep van 25/30 enthousiaste zangers en zangeressen in de leeftijd variërend tussen 17 en 60+ jaar. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door een combo. Het koor en combo staan onder de proffesionele leiding van Herman Beumers.
Website:http://www.GospelkoorCelebration.nl
Naam:Joyful Sound
Email:info@joyfulsound.nl
Plaats:Kampen (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Joyful Sound is een enthousiast en steeds vernieuwend gospelkoor uit Kampen. En dat is te zien aan de uitstraling, waar het publiek steeds weer complimenten over maakt. Het koor bestaat uit ca 55 fanatieke leden en zingt heel diverse liederen: van prachtige luisterliederen tot black gospel en van heerlijke meezingers tot aan intens ontroerende liederen. Vertalingen van teksten lopen op een groot scherm mee, zodat alle liederen voor iedereen te volgen zijn. Joyful Sound heeft veel te bieden: volledig door ons georganiseerde sing-in's, miniconcerten of concerten, optredens, of andere vormen van meewerken aan bijeenkomsten. Kijk snel op onze website en ontdek of we binnenkort bij jou in de buurt zijn! Lid worden kan natuurlijk ook!
Website:http://www.joyfulsound.nl
Naam:Freedom Gospel Choir
Email:info@blackgospel.nl
Plaats:Zwolle (Overijssel)
Genre: Blackgospel
Omschrijving: Het Freedom Gospel Choir uit Zwolle bestaat momenteel uit 160 leden. Het repertoire van ons koor is samengesteld uit American Black Gospel Music, zowel de oude negro-spirituals als de hedendaagse gospel (en alles wat daartussen zit). Ons koor wordt begeleid door een proffesioneel combo en staat onder leiding van dirigent Edith Kastelijn. Voor boekingen en/of informatie omtrent optredens door ons koor kunt u contact opnemen met onze voorzitter, Kees van ledden, telefoonnummer 0321-331190 of een mailtje sturen!
Website:http://www.blackgospel.nl
Naam:Mozaïek
Email:hantenkate@planet.nl
Plaats:goor (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Binnenkort hebben wij een website van ons koor, wij zijn een gospelkoor in Goor en bestaan in 2003 10 jaar, onze dirigent heet Andre Bijleveld, en wij zoeken in de omgeving van Goor nog koorleden, vooral mannen zijn zeer welkom natuurlijk ook vrouwen, wanneer onze website klaar is is nog niet bekent maar u krijgt hier zo spoedig mogelijk bericht over!
Website:
Naam:Interkerkelijk gospelkoor KYRA
Email:info@kyra.tk
Plaats:Hardenberg (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: KYRA wil zeggen "Toegewijd aan de Heer". We zijn een interkerkelijk gospelkoor die het geloof / evangelie door middel van ons optreden uit willen dragen.
Website:http://www.kyra.tk
Naam:Sound of praise
Email:soundofpraise@solcon.nl
Plaats:Kamperveen (Overijssel)
Genre: Jongerenkoor
Omschrijving: Jongerenkoor Sound of Praise uit Kamperveen is niet zomaar een koor: - We zijn een enthousiast jongerenkoor met ongveer 30 leden in de leeftijd van 13-30 jaar. De leden komen uit de hele regio: IJsselmuiden, Kampen, Dronten, Wezep, Zwolle en natuurlijk uit Kamperveen zelf! - We staan onder de enthousiaste leiding van Fred de Vries uit Lelystad - We hebben een afwisselend repertoire - We zingen veel Engelstalig, soms ook Nederlandstalig. - We treden veel op in kerkdiensten, maar geven ook concerten, waar we altijd iets bijzonders van maken. - We zijn een jong en leuk koor wat vol spirit, muzikaliteit en enthousiasme het Evangelie van onze Here Jezus wil uitdragen. - We hebben onze thuisbasis midden tussen inspirerende en rustgevende weilanden! Onthoud dit koor, en zing eens mee! Wij repeteren elke week op zaterdagavond van zeven uur tot half negen in de Herv. Kerk aan de Hogeweg in Kamperveen.
Website:
Naam:Gospelgroep Promises
Email:brinke_ten@wanadoo.nl
Plaats:Rijssen (Overijssel)
Genre: Gospelkoor
Omschrijving: Gospelgroep Promises bestaat momenteel uit ongeveer 16 leden. Promises biedt een variatie aan liederen, van Blackgospel tot Nederlandstalig. Graag verlenen wij onze medewerking aan Jeugddiensten en Themadiensten.
Website:http://www.gospelgroep-promises.nl
Vind uw koor bij GMC!
Is er een koor (van uw smaak) in uw buurt? Gebruik onderstaande zoekmogelijkheden!
Plaats:
Provincie:
Genre:
Naam:


Winkel
Nieuws
Prikbord
Contact
Informatie over koren
Koren
17 april 2014
Vul een trefwoord in:

Vraag hier catalogi en informatie aan!

Vul uw e-mailadres in om op de hoogte blijven van koornieuws en nieuwe uitgaven!aanmelden
uitschrijven
Gratis on-line luisteren.